|
2021-08-07 14:21:29, szombat
|
|
|
|
|
|
EGY RÉGI ÍZ: AZ IGAZI LACIPECSENYE
A Lacipecsenye egy rendkívül ízletes fogás. A régi időkben, a lacikonyhákban ez az étel nem volt más, mint gyors tűzön, frissen, hagymás paprikás zsírban sült sertésszelet, amit kettévágott cipóba tettek.
Van, aki szereti sütés előtt bepácolni a húst, mert szerinte sokkal ízletesebb így az étel, de természetesen ez el is hagyható. Aki kedveli a finom, omlós húsokat, annak csak ajánlani tudjuk ezt a receptet.
Hozzávalók
A húshoz
700 g sertéstarja
1 teáskanál adalékmentes só
7 csipet fehérbors (őrölt)
A páchoz
2 evőkanál sertészsír
1 mokkáskanál pirospaprika (őrölt)
2 gerezd fokhagyma
A sütéshez
350 g sertészsír
1 nagy fej vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma
A hússzeletek szélét bevagdossuk, enyhén klopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy tálkában megolvasztjuk a zsírt, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a reszelt fokhagymát. A páccal bekenjük a hússzeleteket, majd lefedett edényben 4-5 órára hűtőbe tesszük.
A zsírt felhevítjük egy edényben, majd amikor már elég forró beledobjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Ez el is hagyható, de nagyon jó ízt ad a húsnak. Amikor a hagymák elkezdenek sülni, beletesszük a hússzeleteket is. Pár perc alatt pirosra sütjük. Sütés közben érdemes párszor megforgatni.
Az elkészült Lacipecsenyét tetszőleges körettel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Forrás: baranya.ma
|
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
Címkék: lacikonyhákban, hússzeleteket, lacipecsenyét, pirospaprikát, megolvasztjuk, természetesen, adalékmentes, pirospaprika, lacipecsenye, sertésszelet, vöröshagymát, megforgatni, sertéstarja, beletesszük, mokkáskanál, tetszőleges, bevagdossuk, felhevítjük, vöröshagyma, hússzeletek, kettévágott, fokhagymát, ízletesebb, hozzáadjuk, hozzávalók, sertészsír, beledobjuk, klopfoljuk, elkezdenek, fokhagyma, borsozzuk, elkészült, teáskanál, fehérbors, bepácolni, rendkívül, rendkívül ízletes, régi időkben, hússzeletek szélét, tálkában megolvasztjuk, reszelt fokhagymát, páccal bekenjük, zsírt felhevítjük, hagymák elkezdenek, elkészült Lacipecsenyét, RÉGI ÍZ, IGAZI LACIPECSENYE,
|
|
|
|
rendkívül ízletes, régi időkben, hússzeletek szélét, tálkában megolvasztjuk, reszelt fokhagymát, páccal bekenjük, zsírt felhevítjük, hagymák elkezdenek, elkészült Lacipecsenyét, lacikonyhákban, hússzeleteket, lacipecsenyét, pirospaprikát, megolvasztjuk, természetesen, adalékmentes, pirospaprika, lacipecsenye, sertésszelet, vöröshagymát, megforgatni, sertéstarja, beletesszük, mokkáskanál, tetszőleges, bevagdossuk, felhevítjük, vöröshagyma, hússzeletek, kettévágott, fokhagymát, ízletesebb, hozzáadjuk, hozzávalók, sertészsír, beledobjuk, klopfoljuk, elkezdenek, fokhagyma, borsozzuk, elkészült, teáskanál, fehérbors, bepácolni, rendkívül, lefedett, bekenjük, edényben, receptet, hagyható, ajánlani, sütéshez, paprikás, tálaljuk, körettel, étvágyat, tálkában, evőkanál, szerinte, ízletes, pirosra, párszor, frissen, szerint, szereti, tesszük, baranya, érdemes, reszelt, zsírban, időkben, hagymák, kedveli, húsokat, hagymás, enyhén, gerezd, sütjük, sokkal, sózzuk, forrás, cipóba, hűtőbe, tettek, páccal, közben, amikor, szélét, nagyon, páchoz, csipet, húshoz, húsnak, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
5 db bejegyzés |
e év: |
42 db bejegyzés |
Összes: |
8747 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (639)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 2621
- e Hét: 11266
- e Hónap: 17638
- e Év: 68429
|
|
|